2014. február 7., péntek

Sziasztok!

....A Makrokozmosz Albatroszai...Fura egy név, nemdebár? Mintha valamilyen természetvédelmi egyesület neve lenne...DE nem az! :) Be kell vallanunk, nem kevés gondolkodás után született meg.
De hogy kik is vagyunk mi? Ha még nem tituláltatok minket teljesen bolondnak és hagytátok félbe a bejegyzés olvasását, akkor máris megtudhatjátok! :)

Az egész ott kezdődött, hogy rábukkantunk egy versenyre a neten...:

teddoda.hu

...és arra gondoltunk, miért ne? :) Nekiláttunk a nevezési lap kitöltésének, ám a "CSAPATNÉV" mezőnél azonnal meg is akadtunk. Mi legyen a csapatunk neve, ami legalább egy kicsit asszociál a demokráciára, és a személyiségünket is tükrözi? Több órás gondolkodás és csetelés után megszületett: A Makrokozmosz Albatroszai. Te, Kedves Olvasó (aki remélhetőleg még mindig nem hagytad abba az olvasást, hogy kideríthesd, kik is ezek az "albatroszok") most biztosan azt gondolod, hogy "mi köze van a makrokozmosznak és a világ legnagyobb madarának a demokráciához?" Nos, a válasz a kérdésedre: első hallásra nem sok. De mi meg tudjuk Neked magyarázni. A "makrokozmosz" alatt az egész világot értjük az összes teremtményével együtt, míg az "albatrosz" minket, mint Szerbiában kisebbségként élő magyarokat jelképez (itt kell bevallanunk, hogy kicsit csaltunk - az albatroszt mint jelképet Baudelaire Albatrosz c. verséből vettünk, ahol ez a madár a szabadságot, a szárnyalást jelképezi), hiszen annak ellenére, hogy kisebbség vagyunk, megmaradunk magyarnak, és megőrizzük szabadságunkat. :) Mostmár több értelme van, igaz-e? :) És hogy miért érezzünk annyira magunkénak ezt az első hallásra nem túl hétköznapi  nevet? A válasz egyszerű: mi sem vagyunk átlagosak és hétköznapiak! :)

Hát ezért A Makrokozmosz Albatroszai. :) Köszönjük, hogy nem adtad fel és a végére jutottál ennek a bejegyzésnek :) Kérünk Téged, hogy kövesd figyelemmel jövendőbeli ilyen és hasonló posztjainkat is! :)

A logónk: 

Bye, 
Albatroszok

   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése