2014. február 11., kedd

Február 11. - Safer Internet Day

Sziasztok!
Ismét itt vagyunk, hogy újabb helyzetjelentéssel tartsuk fenn az irántunk tanúsitott érdeklődéseteket! :)

Miről is fog szólni a mai bejegyzésünk? A No Hate Speech Movement által meghirdetett Safer Internet Dayről , avagy a Biztonságosabb Internetezés Napjáról. Röviden, ennek a mozgalomnak a célja az ineternetes diszkrimináció és gyűlöletkeltő szövegek "posztolásásnak" megakadályozása.
Úgy döntöttünk, mi is részt veszünk ebben a mozgalomban és szervezünk egy kis akciót saját gimnáziumunkban.
Igy megkértük iskolánk képzőművészet tanárát, hogy tegye félre egy kicsit a barokk és reneszánsz (egyébként nagyon tehetséges) festőinek alkotásait és segitsen nekünk. Szivesen fogadta ötletünket, ami igy hangzott: minden osztály a képzőművészet óra keretein belül készitse el saját "transzparensét", amelyre valamilyen, a gyűlöletbeszéd ellen irányuló rövid szöveget, esetleg képet helyez. Mi azután kiválogattunk az elkészült képek, szövegek közül a legjobbakat és azokat használtuk fel a ma délelőtt megszervezett akciónk során. A mi kis "tüntetésünkön" megközelitőleg 50-60 ember vett rész, akik halált megvető bátorsággal áldozták fel az uzsonnaszünetet és reggelizés helyett 15 percen át tüntettek velünk az iskola folyosóin. Mindenki nagyon élvezte, hogy végre kinyilvánithatja véleményét. És persze az sem mellékes, hogy mi, a Makrokozmosz Albatroszai is igencsak kedvünket leltük benne, hogy megszerveztünk/megszervezhettünk egy ilyen akciót, még ha csak 60 embert érintett is a dolog! :)
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki a segitségünkre volt! :)

Ime a képek az akcióról:

Olivér, a csapatkapitány elmagyarázza az osztálynak az akció lényegét

Iza és Noémi saját transzparensüket készitik

Néhány az elkészült transzparensek közül

Az akció első rész, az osztályunk "tüntetése"


50-60 ember vett részt az akcióban



Az iskolában kiragasztottuk az elkészült plakátokat

Készülődés az akcióra




És végül a csapatunk: Noémi, Iza, Réka és Olivér - A Makrokozmosz Albatroszai



Ha ti is úgy gondoljátok, hogy ez a mozgalom megér egy posztot, akkor ma 17.00-kor posztoljátok ki ti is Facebook oldalatokra a No HateSpeech Movement kampánydalát ezzel a jelmondattal: "Tegyük együtt jobbá az internetet."

bye,
A Makrokozmosz Albatroszai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése