2014. február 24., hétfő

Képregény - Rólad szól?

Halihóóó!!! :)

Sajnáljuk, hogy lassan már több, mint egy hét elmúlt, amióta legutoljára közzétettünk valamit, de az az igazság, hogy meglehetősen elfoglaltak voltunk a verseny különböző feladataival.
DE JÓ HIR!!!! Vége lett az első fordulónak és már el is kezdődött a másik, és MI ÚJRA ITT VAGYUNK!!! :)

Azért irunk újra, hogy bemutassuk nektek az előző forduló (szerintünk) legfontosabb és legtöbb foglalkozást igénylő feladatát: a képregényt.
Röviden a feladatról: olyan képregényt kellett késziteni, ami egy bármilyen szempontból (pl. vallás, nemzeti hovatartozás) kirekesztett/diszkriminált/kisebbségbe szorult csoport egy létező, vagy kitalált tagjáról szól. Mi a homoszexuális kisebbséget választottuk, hiszen ez nálunk (és egyáltalán a világ egyik pontján sem) túlságosan elfogadott dolog. Útána olvastunk életünknek, beszélgettünk emberekkel, akik ebben a témában érintettek és végül sok fáradozás után, de megszületett a képregény, melyben röviden egy homoszexuális fiú egy napját meséljük el, és amit lentebb ti is megtekinthettek.
A lenti képkockákkal azt szerettük volna üzenni, hogy minden (legalábbis nagyon sok) 18-19 éves tinédzsernek ugyanazok a problémái (egyetemet választani, iskolába járni, a haverokkal szórakozni) - és ogy ez nemi identitástól független, senkinek sincs joga kirekeszteni egy másik érző, emberi lényt e miatt.

Itt a képregény is, olvassátok el és ha van véleményetek, irjatok kommentet, üzenetet (akár a Facebbokon is!). Rólad mennyire szól a képregény? Te itéled el őket, vagy esetleg te vagy elitélve (nem feltétlenül a homoszexualitásra gondolunk, hanem bármilyen más jellegű megkülönböztetésre)? Adj hangot a véleményednek! :)




A képregény elkészitésében közreműködtek: Budai Ágota, Füstös Emma, Búbos Dávid és Zabos Richárd

bye,
A Makrokozmosz Albatroszai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése