2014. március 20., csütörtök

Akkor hogy is állunk..?!

Ahoy Ahoy! :)

Bár kívülről úgy tűnik. hogy nem sok mindent csinál a csapatunk mostanában, ez egyáltalán nem így van, és most éppen ezért vagyunk itt! :)
A helyzet az, hogy múlt pénteken indult el az utolsó, azaz 3. online forduló, ezért most szeretnénk röviden összefoglalni a verseny állását, persze az Albatroszok szemszögéből.

Az első online fordulót jó, de azért nem teljesen kielégítő eredménnyel zártuk. A feladat az volt, hogy egy képregényt kellett készíteni, amely valamely kisebbségi csoport egy élő/kitalált tagjának életét mutatta be. Továbbá rész kellett vennünk a No Hate Speech Mozgalomban is. A forduló feladatmegoldásait lentebb találjátok. :)


Képregény
Virtuális tárlat a No Hate Speech Mozgalomról

A második forduló már jobban sikerült. A 4. legnagyobb pontszámot kaptuk, ami egészen pontosan 97 pontot takar. A feladat ebben a körben az volt, hogy virtuális 10.000.000 Ft-ból megpróbáljunk megoldani valamilyen társadalmi problémát. Ehhez videóriportokat készítettünk, majd ebből összevágtunk egy videót, hogy bemutassuk, milyen utat jártunk be, amíg eljutottunk a megoldásig. A forduló feladatmegoldását lentebb találjátok. :)


Videóriportok korunk legégetőbb társadalmi problémáiról
A feladat részletes leírásához és megoldásához olvassátok el blogunk erről szóló bejegyzését, itt. :)

A jelenlegi feladat azonban még az előzőeknél is összetettebb és nehezebb. És hogy mi ez a bonyolult feladat? Kérdőíves kutatást és újabb videóriportokat kell készítenünk, ám ez önmagában még nem is lenne probléma....a feladat témája az, ami sok gondolkodást igényel... MI MOZGATJA A VILÁGOT? Erre a kérdésre kell választ találnunk... Szerintetek mi a világ rugója? A pénz? A hatalom? Az irígység? A szeretet? A boldogsák? A motiváció? Az elvárások? Ha tudtok választ a kérdésre, akkor válaszolhattok itt a blogban is, az oldalsávon szereplő szavazáson. Emellett írhattok nekünk a facebookon (itt!), vagy akár itt is, minden kommentet és üzenetet szívesen fogadunk. :)



Ha a többi csapatra is kíváncsiak vagytok, vagy a feladatokat részletesebben meg szeretnétek ismerni, akkor látogassatok el az O:DA Online Demokrácia Activity oldalára, ahol ezeket az infókat mind megtalálhatjátok.


bye,
A Makrokozmosz Albatroszai


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése