2014. március 13., csütörtök

A Ház felé vezető út


Sziasztok!

Visszatértünk, hogy bemutassuk a legutóbbi feladatunk megoldását. 


A feladat az volt, hogy fel kellett térképeznünk a leédetőbb és legnagyobb méretű társadalmi problémákat és megoldást kereni rájuk. Ennek a megoldásnak pedig olyannak kellett lenni, ami circa 30.000 euróból kivitelezhető lenne. Sajnos, csak elméleti síkon.
Sokat töprengtünk, ellátogattunk többek közt a szabadkai Caritas Civil Szervezethez, a topolyai Bethesda Szeretetszolgálathoz, a kishegyesi Ifjúsági Szervezethez, dr.Korhecz Tamáshoz és  a szabadkai Žarko Zrenjanin Kisegítő Általános és Középiskolába, illetve megkérdeztünk iskolánk tanárait, pszichológusát és diakjait.
Az ő elmondásukból arra a következtetésre jutottunk, hogy mindenképpen nagy probléma a fiatalok kulturális és munkatevékenységek iránti érdektelensége. Ennek a problémának a megoldására tervetük meg a Házat, amely egy ifjúsági klubként működő, általunk felújított épület lenne. Itt általános és középiskolás, hátrányos szociális helyzetben élő és/vagy enyhe fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztatnánk, illetve fejlesztenénk (ezek a fejlesztések főleg a nyelvi kézségeikre irányulnának). A részvevők kapnának uzsonnát és minden, a munkához szükséges eszköz költségét mi fedeznénk. A foglalkozások heti rendszerességgel történnének.

A feladat megoldása során nagyon beleéltük magunkat a tervezésbe, és éppen amikor már egészen magunkénak éreztük ezt az ügyet és a Házat, akkor kellett rádöbbennünk, hogy ezt sajnos nem valósíthatjuk meg. Mint a közösség akt'v tagjai, szeretnénk a többi korunkbelit is beintegrálni a társadalomba, önkéntesség, céltudatosság és az önzetlenségre irányába terelni. Szerintetek ez sikerülhetne?

Mi a Ti véleményetek, kivitelezhető lenne a Ház, ha meglenne a kellő mennyiségű pénz? Mondjátok el véleményeteket!


Alább megtekinthetitek videóriportunkat, mely bemutatja a Ház felé vezető utat...:





bye,
A Makrokozmosz Albatroszai



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése